Yüzyılımızın en büyük Türk'lerinden biriydi.”

 Yüzyılımızın en büyük Türk

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayınladı:




___________________________________________/ Emin VAROL - ANKARA

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayınladı:

Yüzyılımızın en büyük Türk'lerinden biriydi.”   Son görüşmemizde, 1,5 ay önce ‘Dikkat edin, Türkiye ile bizi birbirimizden ayırmak istiyorlar' demişti. Bugün KKTC diye bir Cumhuriyet varsa biz bunu Rauf Denktaş`a borçluyuz. KKTC büyük bir nimettir. Bunun kıymetini bilmek lazım. Davası yaşasın, Türklük yaşasın, Dostluk yaşasın, İnsanlık yaşasın, Mekanı Cennet olsun.” Demokrat Parti Başkanlık Divanı Denktaş'ın vefatı nedeniyle yaptığı olağanüstü toplantıda, Genel Başkan Namık Kemal Zeybek Başkanlığında, tüm Başkanlık Divanı üyelerinin, Salı günü yapılacak Cenaze törenine katılmak üzere KKTC'ye gitme kararı aldı.                                                
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, 88 yaşında hayatını kaybeden KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatı nedeniyle yayınladığı mesajda, Yüzyılımızın en büyük Türk'lerinden biriydi.”dedi
DP Lideri Namık Kemal Zeybek, mesajında şunları söyledi:
Denktaş türkü söyledi Ben Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 28. kuruluş yıldönümü nedeniyle 1,5 ay önce adaya gittiğimde rahmetli Rauf Denktaş'ı, oğlu Demokrat Parti Genel Başkanı Rauf Denktaş'la birlikte dinlendiği evinde ziyaret etmiştim.

Bir tarafı felçli, başını çeviremiyordu. Bizim eskiye dayanan bir dostluğumuz vardı. ‘Namık Kemal Zeybek' geldi deyince ilgi gösterdi.  Bu son görüşmemizde bana şunları söyledi:
‘Bizim Türkiye'den başka neyimiz var, kimimiz var? Dikkat edin, Türkiye ile bizi birbirimizden ayırmak istiyorlar. Bu oyuna gelmemeliyiz. Biz Türkiye'nin himayesi altında varlığımızı sürdürüyoruz ve sürdürebiliriz. Aramızdaki dağlar, sıradağlar, bizi ayıran değil, birleştiren dağlardır.
Aramızdaki sıradağlar, bizi ayıran değil birleştiren dağlar olmalıdır' Ardından da bir türkü mırıldanmaya başladı; ‘Aramızda sıradağlar, dağlar mı olacaktı?' diye.. Yüzyılımızın en büyük Türklerinden biriydi.” Neşesinden hiçbir şey kaybetmemişti. Gerçekten büyük bir insan, büyük bir devlet adamıydı. Yüzyılımızın en büyük Türklerinden biriydi. Kıbrıs'la ilgili olarak ‘Annan Planına' karşı mücadele verdi. Ben Kıbrıs'a büyük önem verdiğim için, Sayın Denktaş'a karşı vefa hissi duyuyorum. Bugün KKTC diye bir Cumhuriyet varsa biz bunu Rauf Denktaş`a borçluyuz.

KKTC büyük bir nimettir. Bunun kıymetini bilmek lazım. Kurucusu olduğunuz KKTC'nin milletimize, yaratılışın büyük bir armağanı olduğu bilincinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Türkiye Cumhuriyeti'nde ve bütün Türk Dünyası'nda diri tutulması yolundaki büyük hizmetinizde sizin yanınızda ve buyruğunuzdayım.
Sayın Cumhurbaşkanım, Çağdaş Türk Tarihi'nin en büyük kahramanlarından ve Ulu Önder Atatürk'ün gerçek bir izbaşar olan yüce kişiliğinizi saygı ile selamlıyorum. Davası yaşasın, Türklük yaşasın, Dostluk yaşasın, İnsanlık yaşasın, Mekanı Cennet olsun.”
Cenaze törenine tüm başkanlık divanı katılacak Demokrat Parti Başkanlık Divanı Denktaş'ın vefatı nedeniyle yaptığı olağanüstü toplantıda, Genel Başkan Namık Kemal Zeybek Başkanlığında, tüm Başkanlık Divanı üyelerinin, Salı günü yapılacak Cenaze törenine katılmak üzere KKTC'ye gitme kararı aldı.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı